Δες περισσότερα για εμάς

Αν χρειάζεσαι βοήθεια … μπορείς απλά να επικοινωνήσεις μαζί μας!!

Marketing Plan

Marketing Plan

Το marketing plan είναι αρκετά σημαντικό για μια επιτυχημένη επιχείρηση. Μέσω αυτού ακολουθεί μια διαδικασία προκειμένου η επιχείρηση να μπορεί να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς και του περιβάλλοντος marketing, θέτοντας στόχους που έχουν ως αποτέλεσμα την κερδοφορία.

Η Adcode σας προσφέρει κάποια tips για το πως να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο marketing plan.

 

  • Αγορά και ανταγωνισμός

Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να γίνουν στη φάση του σχεδιασμού και πριν ακόμη ξεκινήσει οποιοδήποτε marketing project , είναι η κατανόηση του περιβάλλοντος που δουλεύουμε.

Οπότε θα πρέπει να μελετήσουμε σε βάθος την αγορά και τον ανταγωνισμό (δηλαδή τα χαρακτηριστικά και τις τάσεις του τομέα, τα στατιστικά του ανταγωνισμού, τις αδυναμίες του, τις απειλές, τη δυναμική και τις ευκαιρίες). Ακόμα και αν είστε μία μικρή επιχείρηση, σίγουρα έχετε κάποιο πλεονέκτημα που δεν έχουν οι ανταγωνιστές σας.

Πρέπει να εντοπίσουμε τι κάνει το προϊόν σας πιο ελκυστικό συγκριτικά με τα υπόλοιπα προϊόντα του ανταγωνισμού .

 

  • Προϊόντα και Εξυπηρέτηση

Είναι πολύ σημαντικό τα προϊόντα που προσφέρετε στο κοινό σας να είναι καλής ποιότητας και σε προσιτές τιμές. Με αυτόν τον τρόπο θα κερδίζετε συνεχώς νέους πελάτες, αλλά και θα διατηρείτε σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους.

Η εξυπηρέτηση όμως είναι εξίσου σημαντική , φροντίστε η διανομή να γίνεται άμεσα για να έχετε ευχαριστημένους πελάτες και να σας προτιμούν.

 

  • Κοινό

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε αρχικά είναι ότι δεν μπορεί μία επιχείρηση να απευθύνετε σε όλους. Το πιο σωστό είναι να θέσετε το target group σας. Να γνωρίζετε εξ’ αρχής δηλαδή σε ποιες ηλικίες απευθύνεστε. Όπως επίσης και να γνωρίζετε αν στοχεύετε σε άντρες, γυναίκες ή παιδιά. Γνωρίζοντας αυτά τα στοιχεία θα μπορέσουμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα μέσα και επικοινωνιακές στρατηγικές για να τους προσεγγίσουμε

Marketing Plan

  • Αφοσίωση

Μόλις καταφέρουμε να μετατρέψουμε ένα χρήστη σε πελάτη, ξεκινάμε το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του marketing plan , την αφοσίωση.

Είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκτήσουμε έναν νέο πελάτη απ’ ότι να αγοράσει το προϊόν μας ένας υπάρχον πελάτης.

Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες των πελατών μας ώστε να είναι πιστοί και ικανοποιημένοι. Επιπλέον επιδιώκουμε την αμεσότητα με τον πελάτη μας και τον κάνουμε να νιώσει οικεία χωρίς να ξεπερνάμε τα όρια και να γινόμαστε ενοχλητικοί.

 

  • Οι Στόχοι

Σε αυτό το στάδια θα πρέπει να θέσουμε τους στόχους σας καθώς και το διαθέσιμο budget. Το marketing plan θα πρέπει να είναι ανάλογο του budget σας.

 

  • Οι Βασικοί δείκτες απόδοσης

 

Το marketing plan μας μπορεί να είναι έτοιμο, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ένα ουσιαστικό βήμα που είναι οι δείκτες απόδοσης, Με τους δείκτες απόδοσης, μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τη στρατηγική μας και να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας.

 

Πατώντας εδώ θα λάβετε περισσότερες πληροφορίες για το πως να διαφημίσετε την εταιρεία σας σε Facebook , Instagram και Google